Tongfilets met zalmeieren

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de witte wijn in een pan samen met 1/2L water en de visbouillonblokjes. Breng aan de kook.
  • 2 Ondertussen rolt u de tongfilets op met de velkant naar binnen. Prik ze vast met een prikkertje.
  • 3 Dompel de tongfilets onder in de bouillon, verlaag het vuur en laat nog 6 tot 8 minuutjes zachtjes borrelen naargelang de dikte van de filets. Laten uitlekken en opzij zetten.
  • 4 Giet de twee eidooiers in een kom au bain marie. Klop ze terwijl u geleidelijk 2 DL van de kookbouillon en de room toevoegt. Voeg dan een beetje citroensap, de zalmeieren, peper en zout toe.
  • 5 Dien de tongfilets op overgoten met de saus en met gekookte aardappels en groene asperges -die 12 tot 15 minuten kookten in gezouten kokend water - als nevengerechten.

Tongfilets met zalmeieren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met gerookte zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongfilets Met Zalmeieren
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Griekse Spread Met Feta
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept