gratin dauphinois

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 schil de aardappels en snij ze in dunne schijfjes van 0,5 CM. Schik ze in een ovenschaal met de ui en de knoflook, de tijm en laurierblaadjes. Breng flink op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet met de hete bouillon en bestrooi met de parmezaan. Zet 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • 2 Serveer bij gegrilde vis of kip.

gratin dauphinois is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept