Gratin dauphinois

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 schik de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze 10 minuten in de melk. Schep ze in een ondiepe ovenschaal, schenk er eventueel iets meer melk bij, tot ze op halve hoogte onder staan. Schenk er de room bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de kaas.
  • 2 Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven op 200°C of tot de aardappelen gaar zijn en de bovenkant goudbruin gekleurd. Werk af met gesnipperde bieslook.

Gratin dauphinois is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept