1 * spoel de venkel - bewaar het lof om te garneren - schil de knollen met een dunschiller - in kleine teerlingblokjes snijden
2 * dompel de tomaten, kort in kokend water , in koud laten schrikken- pel de tomaten, snij ze in vier - verwijder de zaadjes - pers deze in een zeef, bewaar het vocht
3 * tomaten in blokjes snijden, met 4 dl olijfolie in pan warmen - tomatenvocht toevoegen en laten sudderen tot compote
4 * aardappelen schillen en gaarkoken - bak intussen de venkel goudbruin in de olijfolie - kruiden met peper en zout
5 * aardappelen pureren en intussen venkel toevoegen (ook boter en melk)
6 * lamkroontjes in de solo braden - daarna 8 minuten laten bakken in oven op 180°C - daarna 5 minuten laten rusten onder alufolie
7 * gesmolten tomaten afwerken met peper en zout en scheutje xeresazijn
8 * venkelpuree op borden, lamkroontje, druppels gesmolten tomaat errond - afwerken met plukje venkelloof !