Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

5
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze samen met het ei, de room en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Bak het gehakt korrelig' in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. • Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop. Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree. Werk af met de geraspte kaas. • Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in de oven van 220°C tot de kaas goudbruin kleurt.
  • 3 Tip
  • 4 Vegetariërs kunnen het gehakt makkelijk vervangen door quorngehakt.

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept