aardappelgratin

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen schillen en in schijfjes snijdenn spoelen en laten uitlekken. De aardappelschijven in een beboterde ovenschotel plaatsen, kruiden met peper, zout, muskaatnoot en fijngehakte knoflook. Het geheel overgieten met 1 L Stassano room (tot het voor 3/4 ondergedompeld is.
  • 2 Gaar bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C gedurende ongeveer 30 minuten. Op het einde van de bereiding met de gemalen kaas bestrooien en verder bakken.
  • 3 Tip door de bij de aardappelen fijngesneden groenten bv prei of wortelen te voegen verkrijgt men nog een fijnere smaak.

aardappelgratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept