2 verwijder het groen van de prei, snij het preiwit in stukjes van 1/2 cm en snij enkele reepjes groen in lange fijne sliertjes. Snij de aardappelen in stukjes van 1/2 CM. Snipper de ui fijn.
3Voorbereiding 30MIN
4 verhit 2 EL margarine in een kookpan. Voed de ui en het preiwit toe en laat even stoven. Roer om met een houten lepel.
5 Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk. Breng aan de kook en laat gedurende 25MIN. gaar worden op een zacht vuur.
6 pureer de aardappelen. Voeg nog 1 EL margarine toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
7 Frituur de groene preislierten in de frituurpan op 175°C gedurende 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.
8 Afwerking
9 Maak met 2 lepels bolletjes van de stamppot en leg 3 bolletjes op het bord. Bestrooi met de verse garnalen en garneer met de gefrituurde preislierten