Zoek
Hongaarse steak met gebakken aardappelen
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 sjalotten
250 g champignons
1 tomaat
4 steaks
40 g boter
1 kl paprikapoeder
1 teentje look
2 kl tomatenpuree
1½ dl wodka, gin of jenever
2 dl room
2 el fijngesnedenpijpajuin
peper en zout
Bereiding
1
Pel de sjalotten en snij ze in halve ringen.
2
Wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
3
Pel en ontpit de tomaat en snij ze in dobbelsteentjes.
4
Verhit een klontje boter in de pan en de steak langs beide zijden kruiden met peper en zout.
5
Bak de steaks in de vetstof naar eigen voorkeur.
6
Neem de steaks uit de pan en draai ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
7
Fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus.
8
Strooi er paprikapoeder over, knijp er een teentje knoflook bij en roer er de tomatenpuree erdoor.
9
Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room.1
0
Laat inkoken tot een gladde saus.1
1
Voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout.1
2
Serveer met rijst of gebakken aardappelen en strooi er de pijpajuin over.1
3
Eet smakelijk.
Hongaarse steak met gebakken aardappelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept