Hongaarse steak met gebakken aardappelen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en snij ze in halve ringen.
  • 2 Wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • 3 Pel en ontpit de tomaat en snij ze in dobbelsteentjes.
  • 4 Verhit een klontje boter in de pan en de steak langs beide zijden kruiden met peper en zout.
  • 5 Bak de steaks in de vetstof naar eigen voorkeur.
  • 6 Neem de steaks uit de pan en draai ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • 7 Fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus.
  • 8 Strooi er paprikapoeder over, knijp er een teentje knoflook bij en roer er de tomatenpuree erdoor.
  • 9 Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room.1
  • 0 Laat inkoken tot een gladde saus.1
  • 1 Voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout.1
  • 2 Serveer met rijst of gebakken aardappelen en strooi er de pijpajuin over.1
  • 3 Eet smakelijk.

Hongaarse steak met gebakken aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept