1 Kook de geschilde aardappelen gaar in de kippenbouillon. Mix het geheel tot een soep, kruid met pezo. Snijd de ui in kleine stukjes en stoof ze in olijfolie en een beetje water. Leg ze in een mengsel van wijnazijn en witte wijn. Bestrooi met tijm en suiker.
2 Breng 1liter water en de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes erboven. Laat 3 min. pocheren. Haal de eitjes er één voor één uit en leg ze in een schaaltje met water en ijs.
3 Bak de blokjes spek in olijfolie en laat uitlekken. Verdeel de gebakken ui en de kwarteleitjes over 4 soepborden. Giet er de aardappelbouillon over. Werk af met een beetje olijfolie, truffelolie en de blokjes spek.
4 Tip
5 Nog lekkerder als je een julienne van verse truffel toevoegt. Snijd daarvoor een truffel in lange, dunne reepjes. Als je geen kwarteleieren kan vinden, kan je ook kleine kippeneitjes gebruiken.
Aardappelbouillon met truffelolie is een recept van Solo Open Kitchen