Gegratineerde aardappelen

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Room en melk mengen.
  • 2 Pel de teentjes look en snijd fijn.
  • 3 Aardappelen schillen, in dunne schijfjes snijden en half gaar koken.
  • 4 Ovenschotel inboteren en strijk deze dan in met een teentje knoflook.
  • 5 Schik de aardappelen dakpansgewijs in een vuurvaste schotel, bevochtig met de helft van het room-melk mengsel, de helft van de gemalen kaas en de kruiden, alsook het tweede teentje knoflook.
  • 6 Herhaal dit tot alle aardappelen opgebruikt zijn.
  • 7 Giet er vervolgens de rest van het room-melkmengsel over en kruid nogmaals.
  • 8 Bestrooi met de overgebleven kaas.
  • 9 Zet de schotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.1
  • 0 Eet smakelijk.

Gegratineerde aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept