Hete Bliksem

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen aan de kook brengen met 2 dl water en iets zout.
  • 2 De appels schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. Elk stuk weer in vieren delen. Als de aardappelen 20 minuten koken, de appels erop leggen. Alles nog 10 minuten laten koken.
  • 3 Intussen het rookspek uitbakken en de in ringen gesneden ui in het spekvet goudgeel bakken.
  • 4 Het kookvocht van de aardappelen afgieten en bewaren (deze kan als "jus" op tafel worden gezet bij het serveren om het geheel naar smaak smeuïger te maken). De aardappels en appels met een pollepel goed omroeren en op smaak brengen met iets azijn.
  • 5 Spek en uien op de hete bliksem leggen.
  • 6 speciaal maar lekker...

Hete Bliksem is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept