Aardappelkoekjes met gerookte zalm

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°.
  • 2 Rasp de geschilde aardappelen en pers het overtollige vocht eruit.
  • 3 Doe de aardappelen in een kom en voeg er bieslook, gesmolten solo en pezo aan toe.
  • 4 Verhit de olie in een ruime pan op een hoog vuur.
  • 5 Zet grote dresseerringen in de pan en doe er 1,5 el aardappelen in, druk aan, indien geen dresseerringen, maak mooie ronde vormpjes van de aardappelen.
  • 6 Verwijder de ring en draai om, bak de aardappelkoekjes goudbruin.
  • 7 Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm in de oven tot alle koekjes klaar zijn.
  • 8 Dressing: klop de met een garde de mosterd, suiker, zout en azijn in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Giet er in een dunne straal de olie bij, blijf kloppen tot de dressing gebonden is.
  • 9 Leg op elk bord 2 aardappelkoekjes en 2 plakken zalm en besprenkel met de mosterddressing.1
  • 0 Garneer met een takje koriander.

Aardappelkoekjes met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met Ardense ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met chutney
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-strokoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept