aardappelbeignets

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen koken en doorsteken tot een puree. De gist oplossen in lauwe melk. De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen. Anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
  • 2 Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets. Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.
  • 3 Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.

aardappelbeignets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelbeignets
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min -
Bekijk recept

Aardappelbeignets
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelbeignets
30-60 min -
Bekijk recept