1 Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 15 minuten totdat ze zacht zijn.
2 Haal de pan van het vuur en giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp de aardappels tot puree.
3 Snij de bleekselderij, ui, knoflook en salami in stukken en stop ze in de keukenmachine. Maal heel fijn.
4 Schep de puree door het uimengsel en voeg de bloem, het ei, zout en peper, chilipoeder en het paprikapoeder toe.
5 Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (de olie moet ongeveer 2 cm hoog staan) totdat hij begint te roken. Schep met een lepel het beslag in de pan. Bak er niet teveel tegelijk, dan koelt de olie te erg af. Draai de schijfjes na 1 – 2 minuten om.
6 Laat de schijfjesjes uitlekken op keukenpapier. serveer ze warm
gevulde aardappelschijven met salami is een recept van Solo Open Kitchen