1 Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
2 Versnipper de ui en snij de geroookte spekblokjes in kleine stukjes.
3 Stoof een 1/2 ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
4 Voeg daarna de spekblokjes toe en laat ze kort meestoven.
5 Scil de pastinaakwortels met een dunschiller.
6 Versnipper een ui en stoof aan, voeg er de in stukjes gesneden pastinaakwortels aan toe en laat stoven tot ze gaar zijn. Voeg desnoods regelmatig een kleine hoeveelheid water toe.
7 Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de roomkaas en de pastinaak aan toe. Stamp tot een fijne (droge) puree.
8 Meng de ui, de spekblokjes en de oregano onder de puree.
9 Verwarm de oven voor op 170°C. 1
0 Breek de eieren en hou de eiwitten apart. 1
1 Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree. 1
2 Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden. 1
3 Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect. 1
4 Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups. 1
5 Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C). 1
6 Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht.