1 •Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
2 •Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.
3 •Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.
4 •Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.
5 •Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.
6 •Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.
7 •Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.
8 •Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.
9 •Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.1
0 •Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.1
1 •Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.1
2 •Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).1
3 Alternatief: Je kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.