Aardappelpuree (Mousseline)

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen met weinig water gaar in circa 20 - 30 minuten.
  • 3 Controleer of de aardappelen door en door goed gaar zijn, giet ze af en laat ze op een zacht vuurtje even uitdampen.
  • 4 Stamp de aardappelen fijn en zet ze terug op het vuur.
  • 5 Roer er de boter en in gedeelten, zoveel melk door als nodig is om er een gladde puree van te maken.
  • 6 Laat de puree al roerend weer goed warm worden.
  • 7 Voeg nog wat melk toe als de puree tijdens het opwarmen dikker wordt.
  • 8 Breng de puree op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  • 9 (En indien gewenst voeg er nog een eierdooier aan toe).

Aardappelpuree (Mousseline) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelmousseline
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mousseline van peren met amandelen
10 min
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept