Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli

6
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de aioli:
  • 2 Neem de eieren een halfuurtje op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Dat maakt de binding makkelijker
  • 3 Doe de dooiers in een kom en voeg de geplette knoflook, azijn en mosterd toe.
  • 4 Kruid bij met peper en zout
  • 5 Mix het mengsel en voeg terwijl druppel voor druppel de olie toe.
  • 6 Wanneer de saus dik wordt, kun je de olie in een klein straaltje bij het mengsel gieten.
  • 7 Breng op smaak met het citroensap en eventueel nog wet peper en zout.Maak de tomatensaus:
  • 8 Snij de ui fijn en stoof aan
  • 9 Voeg de geplette look en de ontzade, fijngehakte pepertjes toe1
  • 0 Voeg vervolgens de tijm, laurier en de oregano toe1
  • 1 Snij de paprika en de tomaten in stukken en voeg toe 1
  • 2 Giet tenslotte de frito saus erbij en laat enkele uren sudderen op een zacht vuur (Regelmatig roeren zodat de saus niet kan aanbranden)1
  • 3 Vewijder de tijmtakjes en de laurier, mix en zeef de saus, kruid bij met peper en zoutKook de aardappelen bijna gaar. Zorg er zeker voor dat ze niet te gaar zijn.1
  • 4 Laat afkoelen en snij in blokjes van ongeveer 2cm.1
  • 5 Frituur de aardappelblokjes op 190°C tot ze goudbruin zijn.1
  • 6 Doe in een kom en bestrooi met grof zout.1
  • 7 Serveer met de hete tomaten saus en de gekoelde aioli.

Patatas bravas met pikante tomatensaus en aioli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Patatas bravas
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas bravas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept