Aardpeer-aardappelkroketten

4
80 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het klokhuis uit de Japanse kwee en snijdt in schijfjes.(niet schillen)
  • 2 Was aardappelen, aardperen grondig.
  • 3 Kook ze in de schil samen met de Japanse kwee in ca 20 minuten gaar.
  • 4 Pel ze beiden. Snijd alle donkere delen van de aardperen.
  • 5 Scheidt eiwit van eigeel.
  • 6 Pureer aardappelen, aardperen; breng op smaak en meng met de eierdooiers.
  • 7 Laat 12 uur opstijven in de koelkast
  • 8 Meng het paneermeel, maïszetmeel en het uienpoeder.
  • 9 Maak bolletjes van het aardappelmengsel en rol ze in het paneermeel.1
  • 0 Wentel in het eiwit en terug in het paneermeel.1
  • 1 Leg de bolletjes voorzichtig op een schotel en laat ze een nacht liggen alvorens te frituren in Solo-frituurvet. Ze kunnen ook worden ingevroren1
  • 2 Opgetekend voor Kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 25/09/20111
  • 3 (terroircode
  • 6
  • 54
  • 4
  • 54
  • 3Nls)

Aardpeer-aardappelkroketten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis en kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Aardpeersoep met knoflook
15 min Voorgerecht
Bekijk recept