Zoek
Aardpeer-aardappelkroketten
4
80 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g aardappelen (bvb.bintje)
500 g aardperen
4 eieren
250 g paneermeel
1 Elp maïszetmeel
2 Elp uienpoeder
20 g Japanse kwee
nootmuskaat
zout
peper
Bereiding
1
Haal het klokhuis uit de Japanse kwee en snijdt in schijfjes.(niet schillen)
2
Was aardappelen, aardperen grondig.
3
Kook ze in de schil samen met de Japanse kwee in ca 20 minuten gaar.
4
Pel ze beiden. Snijd alle donkere delen van de aardperen.
5
Scheidt eiwit van eigeel.
6
Pureer aardappelen, aardperen; breng op smaak en meng met de eierdooiers.
7
Laat 12 uur opstijven in de koelkast
8
Meng het paneermeel, maïszetmeel en het uienpoeder.
9
Maak bolletjes van het aardappelmengsel en rol ze in het paneermeel.1
0
Wentel in het eiwit en terug in het paneermeel.1
1
Leg de bolletjes voorzichtig op een schotel en laat ze een nacht liggen alvorens te frituren in Solo-frituurvet. Ze kunnen ook worden ingevroren1
2
Opgetekend voor Kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 25/09/20111
3
(terroircode
6
5
4
4
5
4
3
Nls)
Aardpeer-aardappelkroketten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis en kastanjechampignons
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Aardpeersoep met knoflook
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept