Aardappelgratin met vis en witloof

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm
  • 2
    - kook de aardappelen 20 min in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5cm
  • 3
    - meng het paneermeel met de geraspte kaas
  • 4
    - strijk een ovenschotel in met 1 kl boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in
  • 5
    - leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout
  • 6
    - smelt 3 el boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min, bestrooi met bloem er roer alles goed onder elkaar.
  • 7
    - giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden,gladde saus krijgt, kruid met nootmuskaat, peper en zout
  • 8
    - giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas
  • 9
    - zet de ovenschotel 45 min in een op 180°C voorverwarmde oven1
  • 0
    - zet de laatste 3 min onder de grill, zo krijg je een mooi bruin korstje

Aardappelgratin met vis en witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept