1 Kook de aardappels in ruim water met zout in ca. 30 min. gaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en pureer ze. Smelt 3 el. boter in een steelpan, los er 2 el. suiker in op. Voeg 4 el. slagroom en de calvados toe, kook dit in ca. 1 min. al roerend iets in. Roer dit door de aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 220 oC. Schep het citroensap door de appelplakjes. Smelt 3 el. boter in een koekenpan met dikke bodem en laat hierin 2 el. suiker oplossen. Bak de appelplakjes hierin 3 - 4 porties in ca. 2 min. lichtbruin. Keer ze halverwege.
2 Schep de puree in de ovenschaal en verdeel de appelplakjes erover. Smelt 3 el. boter in een steelpan en los hierin 2 el. suiker op. Voeg 2 el. slagroom toe en kook het mengsel al roerend ca. 30 sec. door. Roer het sinaasappelsap erdoor en kook het mengsel al roerend 1 a 2 min. zachtjes door. Schenk het mengsel over de appels. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht 30 min. in de oven,
Aardappelpuree met gecarameliseerde appels is een recept van Solo Open Kitchen