1Begin met het schillen van de krieltjes. Je kan ook een zakje kant-en-klare krieltjes gebruiken, dan is dit gerecht nog sneller klaar! Kook of bak de krieltjes in ongeveer 15 minuten. Begin ongeveer 7/8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn met de saus. Snijd de prei in stukjes of gebruik ongeveer 100 gram kant-en-klaar gesneden prei. Doe een klontje boter in een pan en laat de prei ongeveer 4 minuten zachtjes bakken.
2
2Voeg dan de melk en de MonChou toe. Laat de MonChou zachtjes smelten en breng de saus eventueel op smaak met wat zout en peper.
3
3Roer op het laatst lekker de krieltjes door de saus heen en serveer de aardappeltjes met wat verse bieslook.
4
4Tip: Het is ook lekker om er bijvoorbeeld wat gebakken spekjes of een bosuitje doorheen te roeren. Dan is het een soort aardappelsalade mmm!
Romige krielaardappeltjes met prei is een recept van Solo Open Kitchen