3 Begin met het opzetten van een pan water voor de aardappels. Schil ondertussen de aardappels en snijd de aardappels in mooie frieten.
4 Zet daarna de oven op 220 graden zodat deze alvast kan voorverwarmen.
5 Als het water kookt, voeg je de frieten toe en kook je deze ongeveer 5-10 minuten totdat deze bijna gaar zijn.
6 Als de frieten klaar zijn met koken, giet je het water af.
7 Dep de frieten een beetje droog met een schone theedoek en doe de frieten terug in de pan.
8 Voeg de olijfolie en een snufje zout toe en meng de frieten voorzichtig door elkaar.
9 Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en schep de frieten erop.1
0 Verdeel ze over de hele bakplaat zodat de frieten niet op elkaar liggen. De frieten kunnen ongeveer 25-30 minuten de oven in totdat ze een beetje bruin zijn geworden.1
1 Als de frieten in de oven zitten, kan je aan de slag gaan met de verschillende soorten mayonaise. 1
2 Serveer de zelfgemaakte frieten met de mayonaise, een lekker stukje vlees/vis en een salade.1
3 Bieslook-mayonaise1
4 8-10 stengels verse bieslook1
5 4 eetlepels (zelfgemaakte) yoghurtmayonaise1
6 snufje (witte) peper1
7 eventueel een halve theelepel (gedroogde) peterselie1