Stamppot met een twist

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De eerste sneeuwbuien zijn voor het eind van deze week al voorspeld en dus is het voor ons tijd voor: stamppot! En deze keer hebben we een stamppot met creme fraiche, paprika, prei, verse bieslook en natuurlijk rookworst. Een lekker gerecht en de creme fraiche maakt het licht en fris.
  • 2
    Voorbereiding
    swijze:
  • 3 Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze door tweeën of vieren. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar (het hangt wel af van de grote van de aardappels). Snijd ondertussen de prei in dunne ringen, de paprika en de verse bieslook in kleine stukjes.
  • 4 Ongeveer 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn, giet je een scheutje olijfolie in een pan en bak de prei en paprika zachtjes aan.
  • 5 Ondertussen bereid je de rookworst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Als de aardappels gaar zijn, stamp je deze fijn en voeg je vervolgens de creme fraiche, kerriepoeder en een snufje zout en peper toe. Meng de creme fraiche goed door de aardappels. Schep daarna de gebakken prei en paprika door de aardappels en voeg als allerlaatste de verse bieslook toe.
  • 6 Serveer de rookworst in dunne plakjes of kleine stukjes bij de stamppot.

Stamppot met een twist is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met romige tonijn gevulde aardappel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandel-kaneeltwists
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ravioli met broccoli en tonijn
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept