Zoek
tomatenmoussaka
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
voor de saus : 2 pakjes witte saus ( knorr )
1/2 l volle melk
100 gr gemalen kaas
200 ml room
zwarte peper, muskaatnoot
voor de moussaka : 400 gr kippegehakt
6 aardappelen
1 groot blik tomatenblokjes met look ( elvea )
2 teentjes look
2 uien
2 el peterselie
zout, zwarte peper
Bereiding
1
1 de witte saus bereiden volgens het pakje
2
van het vuur nemen en de geraspte kaas ondermengen
3
kruiden naar eigen smaak
4
2 de aardappels schillen en met de komkommerschaaf in dunne plakjes schaven
5
de ui en knoflook kuisen en versnipperen
6
3 in een pan olie verwarmen en het gehakt rul bakken
7
even uit de pan nemen
8
in dezelfde pan doen we een beetje boter voor het aanfruiten van de ui en look
9
wanneer deze glazig zijn doen we het gehakt er weer bij1
0
samen met de peterselie1
1
even laten opbakken en van het vuur nemen 1
2
4 neem een rechthoekige ovenschaal1
3
voor het vullen van de schaal gaan we tewerk als bij een lasagna1
4
laag per laag ( zeer dunne laagjes )1
5
5 beginnende met aardappelen dan een laagje tomaat, een laagje gehaktmengsel, een laagje kaassaus1
6
dit herhalen we tot 1 cm van de bovenste rand1
7
eindigen met de kaassaus1
8
6 in een koude oven plaatsen en de oven opzetten op 200°c1
9
laten bakken gedurende 1 uur2
0
tot de aardappels zacht zijn
tomatenmoussaka is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker