tomatenmoussaka

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 de witte saus bereiden volgens het pakje
  • 2 van het vuur nemen en de geraspte kaas ondermengen
  • 3 kruiden naar eigen smaak
  • 4 2 de aardappels schillen en met de komkommerschaaf in dunne plakjes schaven
  • 5 de ui en knoflook kuisen en versnipperen
  • 6 3 in een pan olie verwarmen en het gehakt rul bakken
  • 7 even uit de pan nemen
  • 8 in dezelfde pan doen we een beetje boter voor het aanfruiten van de ui en look
  • 9 wanneer deze glazig zijn doen we het gehakt er weer bij1
  • 0 samen met de peterselie1
  • 1 even laten opbakken en van het vuur nemen 1
  • 2 4 neem een rechthoekige ovenschaal1
  • 3 voor het vullen van de schaal gaan we tewerk als bij een lasagna1
  • 4 laag per laag ( zeer dunne laagjes )1
  • 5 5 beginnende met aardappelen dan een laagje tomaat, een laagje gehaktmengsel, een laagje kaassaus1
  • 6 dit herhalen we tot 1 cm van de bovenste rand1
  • 7 eindigen met de kaassaus1
  • 8 6 in een koude oven plaatsen en de oven opzetten op 200°c1
  • 9 laten bakken gedurende 1 uur2
  • 0 tot de aardappels zacht zijn

tomatenmoussaka is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker