1 Dit is weer eens iets anders dan aardappelpuree. Je hoeft de puree niet te bakken, maar het geeft wel een lekker, krokant laagje. Ik vind puree altijd lekker als er nog wat klontjes in zitten (een teken van echtheid!), maar als je de puree graag helemaal glad wilt hebben, kun je hem ook met een keukenmachine of een pureeknijper pureren.
2 voor 4-6 personen
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Schil de aardappels. Snij de aardappels en de pompoen in blokjes. Stop in een pan en giet er water overheen. Breng aan de kook.
5 Pel de teentjes knoflook, kneus ze door je mes er plat op te drukken en stop ze bij de pompoen.
6 Kook de pompoen, aardappels en knoflook voor 15 minuten. Giet ze dan af en stop alles terug in de pan. Zet terug op het vuur en stop de melk, de boter, het zout en de peper erbij. Pureer het geheel. Haal de pan van het vuur af.
7 Schep de puree in een ovenschaal en bak 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant kleur heeft.
8 Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
Pompoenpuree een lekker bijgerecht. is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften