Gevulde aardappels met gehakt en roomkaas

2
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een makkelijk bijgerecht: gevulde aardappel met gehakt, ui, kruidenroomkaas en diverse kruiden. We hebben dit zelf gegeten met een frisse rucolasalade, een geslaagde maaltijd!
  • 2 Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven
  • 3
    Voorbereiding
    swijze:
  • 4 Begin met het koken of poffen van de aardappels. Ik gebruik zelf pofaardappelen die 12 minuten op 900 watt in de magnetron moeten. Ik doe de aardappels 1 minuut korter in de magnetron omdat ze straks nog in de oven gaan. Je kan ook de aardappels koken, kook ze dan in plaats van 18-20 minuten, 1 minuut korter. Ondertussen snijd je een halve witte ui fijn. Meng het gehakt daarna met het witte uitje, de ketchup, roomkaas, bieslook en knoflookpoeder. Roer dit goed door elkaar. Als de aardappels klaar zijn, begin je met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Vervolgens snijd je de aardappels in de lengte doormidden. Lepel de aardappel voorzichtig met een theelepeltje uit maar laat wel een randje over.
  • 5 Voeg de binnenkant van de aardappel toe aan het gehaktmengsel en roer dit door.
  • 6 Vul vervolgens de aardappels met het gehakt-aardappel mengsel. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en zet de gevulde aardappels naast elkaar in de schaal.
  • 7 Eventueel kan je nog een beetje geraspte kaas over de aardappels strooien. Zet de gevulde aardappels vervolgens 20 minuten in de oven.

Gevulde aardappels met gehakt en roomkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept