2 Kook de aardappelen gaar en laat goed uitlekken.
3 Bak de spekblokjes glazig in een braadpan met antiaanbaklaag zonder toevoeging van vetstof.
4 Kruid de aardappelen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een volledig ei + 1 eigeel bij en prak de aardappelen fijn met een aardappelstamper (liefst niet pureren want dan wordt het een plakkerige aardappelkoek). Schep er de glazig gebakken spekblokjes door.
5 Beboter een ovenschotel (vergeet de randen niet !) en bestrooi met paneermeel.
6 Doe de aardappelpuree in de ovenschotel en druk alles goed plat met een vork zodat de volledige ovenschotel gevuld is. Bestrooi met paneermeel en maak een ruitjespatroon met vloeibare boter.
7 Bak de aardappelkoek met spek 25 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
8 De aardappelkoek is klaar als de bovenkant krokant is en lichtjes meegeeft als je erop duwt.