1 Schil de rode bieten, snij in dobbelsteentjes en kook gaar.
2 Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar.
3 Schil de uien en snij daarna in kleine stukjes (gesnipperd).
4 Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet af en laat even uitdampen. Stamp daarna fijn, meng er de melk en een ei onder tot je een smeuige puree bekomt. Voeg daarna ook de zure room en de geraspte geitekaas toe aan de puree.
5 Wanneer de rode bietjes klaar zijn, giet af en laat even uitlekken.
6 Verhit de boter in een pan en fruit de ui aan gedurende een 3-tal minuten. Voeg daarna de rozijnen en de rode bietjes toe en laat nog een 5 minuten verder stoven op een zacht vuurtje.
7 Schep tenslotte het bietenmengsel onder de puree en meng goed.
8 Kruid de puree naar eigen smaak met peper.
Rode bieten puree met geitekaas en rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen