1 Snij het onderste uiteinde en de groene bovenkant van elke prei af, verwijder verwelkte bladeren en goed spoelen onder koud water ,snijd dan het preiwit in schijfjes .
2 Laat de boter smelten in een kookpan (nét laten smelten, niet bruinen) , doe er de geraspte aardappelschijfjes , prei , verkruimeld groentebouillonblokje , peper en nootmuskaat bij, overgiet met de melk en laat op een zacht vuurtje 10 min (nadat de melk licht kookt) sudderen ( voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen ) .
3 Zet het vuur uit en voeg 3 eierdooiers bij en roer alles goed om.
4 Verwarm de oven op 220°C , giet het prei-aardappelmengsel in een ovenschotel, bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel en leg enkele klontjes boter verspreid over de schotel .
5 Zet de prei-aardappelschotel 25 min in de oven .