1 Breng in een ruime braadpan water aan de kook , voeg de aardappelschijfjes toe en laat een paar min zachtjes doorkoken .
2 Giet af en laat afkoelen , dep ze daarna droog met keukenpapier .
3 Meng in een kom de lente uitjes , de rode uisnippers en de gekoelde aardappelschijfjes door elkaar en roer er 2 el room door en kruid af met peper en zout .
4 Verdeel het deeg in tweeën en rol 1 uit tot 23 cm doorsnede en de andere tot 25 cm doorsnede , leg dan de kleinere cirkel op een ingevette bakplaat en vul met het aardappelmengsel , laat een rand van
25 cm over en smeer deze in met losgeklopt ei .
5 Leg dan de grotere cirkel erop en druk de randen goed aan , maak met een mes een stoomgaatje int midden van de pastei en bestrijk de bovenkant rijkelijk met losgeklopt ei .
6 Bak 30 min af in een voorverwarmde oven op 200°C en laat erna even afkoelen , kan zowel koud als warm geserveerd worden , mijn voorkeur gaat uit naar warm .
7 Je kan deze ook gewoon in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) bakken , dan is de bodem een beetje vochtiger dan op de bakplaat , maar zeker nog even lekker ;)