AARDAPPELTAART

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 160°C
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in hele dunne plakjes
  • 3 Beboter de springvorm, rol 4 plakjes deeg uit tot een plak en bekleed er de vorm mee. Laat het deeg iets over de rand hangen;
  • 4 leg een dunne laag aardappelen in de vorm, schep daarop wat room, fijngesneden sjalotten, en een klein beetje zout.
  • 5 Herhaal dit 3 tot 4 keer tot alles op is en eindig met een laagje room.
  • 6 Rol de overgebleven plakjes deeg uit voor een deksel en leg ze erop. Knijp de randen dicht en snij het overtollige deeg weg, maak een gat in het midden zodat de damp kan ontsnappen.
  • 7 Zet de aardappeltaart een uur in de oven

AARDAPPELTAART is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept