Gratin dauphinois

4
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 160°
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor best een schaaf of mandoline.
  • 3 Warm de room op zonder aan de kook te brengen en los er het Knorr Bouillonketeltje in op.
  • 4 Smeer een ovenschotel in met de vloeibare margarine .
  • 5 Schik de aardappelen in laagjes in de ovenschotel en giet over iedere laag een beetje room .
  • 6 Kruid de gratin goed met peper en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  • 7 Schuif in de voorverwarmde oven en laat 35 minuten garen.
  • 8 Neem dan de folie of het deksel van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen en kleuren.

Gratin dauphinois is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept