Gebakken aardappelen

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte, zodat ze egaal garen. Doe ze in een kookpot en voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat garen tot je er met een vork in kunt prikken maar toch nog moet duwen. Giet ze af en laat op kamertemperatuur komen. Snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
  • 2 Zet een pan op het vuur, giet er 3 eetlepels vloeibare margarine op en roer er een bouillonblokje in los. Bak de helft van de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin. Houd ze warm in een schotel en bak op dezelfde wijze de rest van de aardappelschijfjes goudgeel.

Gebakken aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept