Aardappel-champignon gratin

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Kook de plakken 2 minuten in licht gezouten water en giet ze af in een vergiet. Laat de plakjes uitdampen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Fruit de plakjes champignon kort in wat olijfolie. Kruid ze met zout en peper. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel hierover de helft van de aardappelplakjes. Kruid met zout en peper. Verdeel hierover de gefruite plakjes champignon en dek af met de resterende plakken aardappel en kruid ook deze laag. Meng room en melk in een schenkkan. Pers hierboven het teentje knoflook uit en meng de peterselie en mosterd hier door en breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de aardappel- en champignonplakjes uit en bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas. Schuif het geheel in de oven en laat de gratin gaar en goudbruin worden in ongeveer 40-45 minuten.

Aardappel-champignon gratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept