Aardappelkroketjes

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop door de warme aardappelpuree 1 ei en 2 eidooiers. Schep de puree op de bakplaat en laat afkoelen.
  • 2 Strooi de bloem in een diep bord en klop in een ander diep bord 2 eieren los met 1 eetlepel koud water. Strooi het paneermeel op een derde bord. Verhit het frituurvet tot 170°C.
  • 3 Vorm van de aardappelpuree met 2 vochtige lepels of vochtige handen kleine kroketjes van circa 5 cm lang. Rol de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Voor een extra dikke paneerlaag kun je ze nog een keer door het ei en paneermeel halen.
  • 4 Frituur de kroketjes met maximaal 6 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Aardappelkroketjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met roomkaastomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met roomkaastomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept