Gratin met duo van aardappelen

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (20 min.)
  • 3
    - Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in schijfjes van enkele mm.
  • 4
    - Snij de knoflookteentjes in de lengte in 2 en wrijf er de ovenschaal mee in. Besmeer de ovenschaal daarna met de boter.
  • 5
    - Rits de blaadjes van de takjes tijm en snipper fijn.
  • 6
    - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (10 min. + 50 min. in de oven)
  • 9 1 Verdeel de aardappel- en zoeteaardappelschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid elke laag met zwarte peper en zout. Giet de room en daarna de melk over de aardappelen zodat alles onder1
  • 0 staat.1
  • 1 2 Bestrooi met de fi jngesnipperde tijm en de geraspte kaas. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven

Gratin met duo van aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept