1 Zet een ruime pot met water op het vuur. Voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.
2 Strooi de pijnboompitten in een vuurvast schaaltje en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Schud ze af en toe even op, zodat de pitten egaal gekleurd zijn. Let op, pijnboompitten kunnen makkelijk verbranden!
3 Verwijder de steeltjes en snij de tomaten in partjes. Het is niet nodig om de tomaten te ontvellen of ze te ontpitten.
4 Versnipper de uien en de look. Stoof ze aan in solo. (niet laten bakken) Snij plakjes pancetta in reepjes of kubusjes. Laat het vlees kort meestoven met de uien.
5 Voeg even later ook stukken tomaat toe. Laat ze meestoven, maar zorg ervoor dat de tomaten beetgaar blijven.
6 Kook de spaghetti al dente, en giet het kookvocht weg. Meng de pasta onder het mengsel van ui, look, pancetta en tomaten.
7 Voeg zwarte peper van de molen toe. Wees voorzichtig met extra zout. (pancetta en Parmezaanse kaas zijn al zout van smaak)
8 Stort het mengsel in een ruime schaal. Meng er net voor het opdienen de rucola en de blaadjes basilicum onder.
9 Strooi de pijnboompitten over de pastaschotel en werk het gerecht af met schilfers parmezaanse kaas
pastaschotel met pancetta en trostomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen