Zoek
Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 g geraspte Parmezaanse kaas
2 dl Knorr Finesse Kippenbouillon
3 tomaten, gepeld en in schijfjes gesneden
2 eetlepels Solo Vloeibaar
zout
250 g volkoren pasta
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel balsamicoazijn
peper
30 g pijnboompitten
3 teentjes knoflook
1 bosje basilicumblaadjes
parmezaanse kaas voor de afwerking
Bereiding
1
Doe de knoflook in een kleine kookpot en giet er water over.
2
Laat gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes stoven totdat de knoflook heel zacht is.
3
Laat de knoflook goed uitlekken en afkoelen.
4
Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender of een keukenmixer.
5
Zet het toestel in werking en mix totdat het mengsel heel fijn gesneden is.
6
Voeg terwijl het toestel nog aanstaat geleidelijk de kippenbouillon, de Solo en het citroensap toe.
7
Meng zodanig dat er een homogene moes wordt gevormd.
8
Breng de pesto op smaak met zout en peper en zet opzij.
9
Kook de pasta al dente in een grote kookpot kokend water.1
0
Doe intussen de tomaten in een grote kom, voeg er de azijn aan toe en meng goed. 1
1
Laat de pasta uitlekken en doe hem bij het tomatenmengsel. Roer dooreen om het goed te mengen. 1
2
Voeg pesto toe en meng opnieuw.1
3
Verdeel de pasta over vier kommen en garneer met Parmezaanse kaas.
Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept