2 Maak een marinade met gesnipperde ajuin, geperste knoflook, enkele takjes verse tijm, paprikapoeder, pijpajuin, gember, kardemon en honing. Roer alles goed om. Zeef de marinade en laat even inkoken.
3 Wrijf het vlees in met de marinade en laat rusten. (Laat indien mogelijk een hele nacht marineren.)
4 Haal het vlees uit de marinade, dep even droog en bak op de barbecue.
5 Saus
6
7 Snipper de ui en snij de prei en selder fijn en laat alles zweten in olijfolie.
8 Strooi wat bloem over de groenten; dit zal voor de binding zorgen.
9 Voeg partjes verse tomaten, de tomatenpuree, de honing en de fijngesneden wortel toe. 1
0 Overgiet met een halve liter kippenbouillon en de kokosmelk en laat zachtjes sudderen. Roer regelmatig om.1
1 Bijgerecht: rijst met bonen1
2 Zet een pot met water op het vuur en voeg de kokosmelk toe.1
3 Breng aan de kook en laat de bonen hierin gaar worden. 1
4 Voeg nadien de rijst en enkele takjes verse tijm en de lente-uitjes toe. Laat zachtjes stomen tot de rijst gaar is. 1
5 Exotische groenten1
6 Schil de yam en de zoete aardappel en snij ze in redelijk grote stukken. 1
7 Kook ze gaar in gezouten water. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen. Steek ze daarna op een houten spies. Druppel wat olijfolie over de spies en strooi er wat peper en zout over. Leg daarna op de barbecue. 1
8 Groenten (koud)1
9 Snij de witte kool, de wortel, de halve pili-pili en de paprika’s in fijne reepjes. Voeg suiker toe. Meng alles in een kom. Kruid met peper en zout en schenk er een geutje witte balsamicoazijn over. 2
0 Laat het geheel op smaak komen in de koelkast. SpeenvarkenkoteletjesLeg de speenvarkenkoteletjes op de barbecue en laat kleuren. Dek daarna af met aluminiumfolie en laat zachtjes gaar worden.
Gemarineerd speenvarken op de barbecue is een recept van Solo Open Kitchen