2 Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Pel de tomaten, snij ze in vier partjes en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes en laat samen met gesnipperde sjalotten stoven. Voeg naar eigen smaak geperste knoflook toe en laat sudderen. Kruiden met peper en zout.
3 Pesto:
4 Mix de basilicum, peterselie, pijnboompitten, look, parmezaan, olijfolie én een scheutje water in de blender fijn. Flink kruiden met peper en zout.
5 Pasta:
6 Laat gezouten water met wat olijfolie koken en kook er de verse spaghettini beetgaar in.
7 Versiering:
8 Snij de courgettes in hele fijne, lange reepjes. Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta, laat wat rusten en haal ze uit het water.
9 Sint Jacobsvruchten:1
0 Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, kruid ze met peper en zout, en bak ze kort in hete Solo. 1
1 Presentatie:1
2 Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten. 1
3 Schep flink wat pasta in het midden van het bord. Prik de warme sint-jakobsschelpen op een stokje en leg ze bovenop de pasta.1
4 Lepel er wat van de pesto rond en versier met een blaadje basilicum en enkele schilfers parmezaan.
Sint-jakobsschelpen met knapperige groenten is een recept van Solo Open Kitchen