1 Pel en ontdarm de scampi, leg ze in een diepe kom en bestrooi ze met peper, zout en heel fijn genipperde knoflook. Overgiet met een klein scheutje olijfolie en zet eventjes in de ijskast om te marineren.
2 Snij ondertussen de rode ui en de courgette in kleine blokjes.
3 Verhit olie in een wokpan en voeg wanneer goed heet de rode ui toe.
4 Fruit de rode ui glazig en voeg de blokjes courgette toe. Stoof tot de courgette gaar begint te worden en voeg dan de scampi met hun kruiden toe.
5 Laat bakken tot de scampi bijna gaar is.
6 Bestrooi het geheel met wat paprikapoeder en overgiet met de room, voeg dan een scheutje pastis toe.
7 Goed omscheppen zodat de room een lichtroze kleur krijgt.
8 Proef of de kruiding voldoende is, kruid eventueel nog een beetje bij met paprikapoeder.
9 Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water, laat uitlekken en voeg toe aan de saus/scampi.1
0 Goed omscheppen en serveren!1
1 Versier met een takje platte peterselie en/of koriander.1
2 Men kan er eventueel ook wat plakjes champignons aan toevoegen voor men de courgette toevoegt, even laten meebakken, dan de courgette en dan de scampi.