1 Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 minuten onderdompelt in kokend water) en verwijder de zwarte draad (het darmkanaal dat bitter smaakt)
2 Haalde steeltjes uit de champignons en snij de steeltjes in fijne schijfjes.
3 Snipper de peterselie en het bieslook fijn
4Voorbereiding 25 minuten
5 Vul elke champignonhoedje met kruidenkaas en steek er een scampi in. Schik de gevulde champignons naast elkaar in een ovenschotel en doe er de steeltjes bij. Giet de gevogeltefond in de schotel, dek goed af en schuif 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
6 Doe het kookvocht met de champignonsteeltjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de mascarpone toe en roer er de fijngesnipperde peterselie en bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
7 Afwerking
8 Schik op elk bord 3 gevulde champignons en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood of verse tagliatelle.
Feestchampignons met scampi's is een recept van Solo Open Kitchen