Herfstige schelpjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn.
  • 2
    - Laat 60 gram boter smelten en fuit de ui en look. Voeg vervolgens het gehakt toe. Meng goed en roer regelmatig tot het gehakt rul gebakken is. voeg de verse, gespoelde spinazie toe en blijf roeren.
  • 3
    - Kook ondertussen de pastaschelpjes.
  • 4
    - Bereid vervolgens de bechamelsaus. Laat 140 gram boter smelten op een zacht vuurtje en voeg de bloem al roerend toe. Laat het mengsel droog, maar niet bruin worden. Voeg de melk traag toe en laat even koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5
    - Voeg de saus en de pastaschelpjes toe aan het mengsel. Meng goed.
  • 6
    - Giet alles in een vuurvaste schotel. Bestrooi overvloedig met de gemalen kaas.
  • 7
    - Zet in een voorverwarmde oven op 200°C en laat gratineren tot je een mooi korstje bekomt.

Herfstige schelpjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige stamppot met zoete spekjes
30 min-
Bekijk recept
Herfstige tiramisu met mandarijnen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstige Hachee:
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept