2 2) Kuis de look en verwijder het hart van de look en snipper hem fijn.
3 3) Stoof de sjalot en de look aan.
4 4) Voeg de Tomaten toe en laat verder sudderen tot ze kapot gestoofd zijn.
5 5) Bevochtig met de visfumet en witte wijn.
6 6) Voeg de suiker toe
7 7) Maak een soort zakje waar je de sterannijs en de koriander in kan gedaan worden.
8 8) De rode peper kan je eventueel opkuisen en fijn snijden. Voeg hem toe tijdens het koken. (Dit is naar eigen keuze)
9 9) Laat gedurende 10 min. verder koken.1
0 10) Haal het zakje met de koriander en sterannijs er uit.1
1 11) laat eventueel verder inkoken tot de gewenste dikteSCAMPI1) Kuis de scampi op: ontdoe de scampo van het darmkanaal (maar probeer de pel er aan te laten maar dit is naar eige keuze.)1
2 2) Gebruik de overige peper voor de scampi. Snij hem in fijne rondjes. (behoud de pitjes voor de pikante smaak.)1
3 3) Doe een scheutje olie in een pan. Stoof de peper aan en voeg dan de scampi toe. Bak de scampi 2 min. aan iedere kant.TAGLIATELLI1) Kook voldoende gezouten water. Naar keuze olie toevoegen.1
4 2) Doe de tagliatelli in het kokende water.1
5 3) volg de instructies van je pakje of gewoon op gevoel.Voor mij persoonlijk al dentéDRESSERENVrierkant bord1) Leg van boven een spiraal tagliatelli. Dit kan je best doen met een vleesvork.1
6 2) Neem eerst een lepel saus en leg ze als een spiegel waar je nadien de scampi op legt.1
7 3) De scampi serveer je naar keuze liefst als een lijn met hier en daar een rode peper.Rondbord1) Leg links schuin een spiraal tagliatelli.1
8 2) Maak een spiegel van de saus maar naast de tagliatelli1
9 3) De scampi kan je al van in het begin een deel insnijden zodat ze op een driehoekje lijken.
scampi in een (pikante) tomatensaus met zwarte is een recept van Solo Open Kitchen