Zoek
pizzadeeg basisrecept
4
50 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr gezeefde bloem
2 eetlepels olijfolie
1 snuifje zout
2 dl lauw water
1 koffielepel gedroogde gist
Bereiding
1
Meng de bloem en een snufje zout in een kom en maak in het midden van het
2
bloemmengsel een kuiltje.
3
Los de gist in 1 dl handwarm water op.
4
Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje en meng de
5
ingrediënten goed.
6
Voeg beetje bij beetje nog 1 dl handwarm water toe en kneed het mengsel
7
tot een samenhangend deeg.
8
Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.
9
Schenk 1 eetlepel olie in een schone kom en rol de deegbal door de1
0
olie.1
1
Dek de kom met een vochtige doek of met plasticfolie af en laat het1
2
gistdeeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is1
3
verdubbeld.1
4
Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem volgens1
5
het recept.1
6
Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het1
7
bakken niet af kan glijden.1
8
Bak een platte pizza altijd in een zeer hete oven van 250°C.1
9
(Het geheim van een perfecte bodem: krokant van buiten en zacht van2
0
binnen!). al veel recepten geprobeerd maar deze is beste en makkelijkste!
pizzadeeg basisrecept is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Basisrecept biefstuk bakken
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spicy aardappelplaatpizza
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met tonijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met gehakt en artisjokken
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept