basisdeeg pasta

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Strooi de bloem en het zout in de mengkom. Voeg de
  • 2 eieren en de olie toe en mix alles met de K-klopper op de
  • 3 hoogste stand 1 tot 2 minuten tot het mengsel op
  • 4 broodkruimels lijkt, maar nog enigszins vochtig is.
  • 5 2 Monteer de gewenste schijf op de pastamolen en doe
  • 6 kleine hoeveelheden pastadeeg in de vulopening met stand
  • 7 2-Wacht totdat de vulopening leeg is. Doe niet teveel
  • 8 deeg tegelijkertijd in de opening.
  • 9 3 Snijd de pasta in de gewenste lengten en laat deze 301
  • 0 minuten drogen voordat u ze kookt, of laat de pasta geheel1
  • 1 drogen. Gebruik de pasta volgens het gekozen recept. Zie1
  • 2 hieronder voor de algemene kookinstructies.1
  • 3 Tip van de kok De vochtigheidsgraad van bloem varieert en1
  • 4 daarom zult u iets meer bloem moeten toevoegen als het1
  • 5 mengsel te vochtig is en te zeer een deeg gaat vormen, of1
  • 6 iets water moeten toevoegen als de mix te droog is. In het1
  • 7 algemeen hebt u 75 à 100 gram pasta per persoon nodig.1
  • 8 Voor 4 porties gebruikt u 3 eieren en vermindert u de1
  • 9 hoeveelheid bloem met 25%.2
  • 0 Variaties Volkorenpasta: vervang de bloem doorvolkorenmeel. Pasta Rossa: vervang 1 ei door 75 gramtomatenpuree. Paste verde: vervang 1 ei door 150 gramgehakte diepvriesspinazie, ontdooid en drooggedept zodat alhet overtollige vocht is verwijderd. Voeg indien nodig extrabloem toe. Kruidenpasta: voeg in stap 1 vier eetlepels versekruiden aan de droge ingrediënten toe.

basisdeeg pasta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jeroen Meus - Basisdeeg voor taart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisdeeg voor taart - Jeroen Meus
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisdeeg Tortilla
30-60 min -
Bekijk recept
croissant
100 min Nagerecht
Bekijk recept