1 1 Strooi de bloem en het zout in de mengkom. Voeg de
2 eieren en de olie toe en mix alles met de K-klopper op de
3 hoogste stand 1 tot 2 minuten tot het mengsel op
4 broodkruimels lijkt, maar nog enigszins vochtig is.
5 2 Monteer de gewenste schijf op de pastamolen en doe
6 kleine hoeveelheden pastadeeg in de vulopening met stand
7 2-Wacht totdat de vulopening leeg is. Doe niet teveel
8 deeg tegelijkertijd in de opening.
9 3 Snijd de pasta in de gewenste lengten en laat deze 301
0 minuten drogen voordat u ze kookt, of laat de pasta geheel1
1 drogen. Gebruik de pasta volgens het gekozen recept. Zie1
2 hieronder voor de algemene kookinstructies.1
3 Tip van de kok De vochtigheidsgraad van bloem varieert en1
4 daarom zult u iets meer bloem moeten toevoegen als het1
5 mengsel te vochtig is en te zeer een deeg gaat vormen, of1
6 iets water moeten toevoegen als de mix te droog is. In het1
7 algemeen hebt u 75 à 100 gram pasta per persoon nodig.1
8 Voor 4 porties gebruikt u 3 eieren en vermindert u de1
9 hoeveelheid bloem met 25%.2
0 Variaties Volkorenpasta: vervang de bloem doorvolkorenmeel. Pasta Rossa: vervang 1 ei door 75 gramtomatenpuree. Paste verde: vervang 1 ei door 150 gramgehakte diepvriesspinazie, ontdooid en drooggedept zodat alhet overtollige vocht is verwijderd. Voeg indien nodig extrabloem toe. Kruidenpasta: voeg in stap 1 vier eetlepels versekruiden aan de droge ingrediënten toe.