1 Dit smakelijke basisrecept voor aardappelpastanootjes is eenvoudig en snel zelf te bereiden, zonder dat je er een pastamachine voor nodig hebt. Hoe ga je te werk?
2 Kook de aardappelen in de schil (kies bij voorkeur een bloemaardappel, bintje bijvoorbeeld)
3 Giet ze af als ze goed zacht zijn en laat ze wat afkoelen.
4 Pel de aardappelen en stamp ze fijn met een pureestamper. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
5 Zeef de bloem op je werkblad en maak een ruim kuiltje in het midden.
6 Voeg hierin beetje bij beetje de aardappelpuree toe en kneed de bloem eronder. Voeg halverwege het ei toe.
7 Kneed de massa door tot je een glad, elastisch deeg hebt.
8 Verdeel het deeg in stukken en rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot worstjes van een pink dik.
9 Verdeel deze rolletjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Werk elke gnocchi af door en met de punten van een vork op te duwen (in die inkepingen zal straks je saus beter "hechten").1
0 Leg de gnocchi op met bloem bestoven bakpapier op een bakplaat en zet ze een uurtje of twee op een heel koele plaats.1
1 Kook de gnocchi in flink gezouten water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.1
2 En de saus? Die kies je zelf: van een versgemaakte tomaten-basilicumsaus en quattro fromaggi tot huisgemaakte pesto... alles kan.