1 Kuis de mosselen en spoel ze meerdere malen onder stromend water, doe ze in een kookpot met de witte wijn en de venkelzaadjes, laat ze op een hevig vuur koken tot ze open zijn.
2 Schep de mosselen uit het kookvocht en haal ze uit hun schelp, zeef het kookvocht.
3 Pel en snipper de sjalot en knoflook en fruit ze glazig in 2 el olie, doe er de tomatenblokjes en het gezeefde mosselvocht bij, laat 5 minuten sudderen tot tegen het kookpunt.
4 Doe de mosselen en de garnalen bij de tomatensaus en kruid af met pezo, hou warm.
5 Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
6 Giet de pasta af en vermeng hem met de helft van de tomatensaus.
7 Rol de pasta op met een lange vleesvork en verdeel hem over vier warme pastaborden, lepel er de rest van de saus over en werk af met gehakte platte peterselie.
Pasta met mosselen & garnalen is een recept van Solo Open Kitchen