Pasta met mosselen & garnalen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis de mosselen en spoel ze meerdere malen onder stromend water, doe ze in een kookpot met de witte wijn en de venkelzaadjes, laat ze op een hevig vuur koken tot ze open zijn.
  • 2 Schep de mosselen uit het kookvocht en haal ze uit hun schelp, zeef het kookvocht.
  • 3 Pel en snipper de sjalot en knoflook en fruit ze glazig in 2 el olie, doe er de tomatenblokjes en het gezeefde mosselvocht bij, laat 5 minuten sudderen tot tegen het kookpunt.
  • 4 Doe de mosselen en de garnalen bij de tomatensaus en kruid af met pezo, hou warm.
  • 5 Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 6 Giet de pasta af en vermeng hem met de helft van de tomatensaus.
  • 7 Rol de pasta op met een lange vleesvork en verdeel hem over vier warme pastaborden, lepel er de rest van de saus over en werk af met gehakte platte peterselie.

Pasta met mosselen & garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept