Schelpjes pastaroomtaart

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als je nog een restje kaas hebt liggen, rasp dit dan voor deze taart. Je kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).
  • 2 Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop de eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Vermeng de sla met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.
  • 3 Serveertips
  • 4 Varieer door stukjes ham, spek of groenten toe te voegen.

Schelpjes pastaroomtaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept